UKK

Tälle sivulle listataan Usein Kysytyt Kysymykset.

 

 1. Mikä on OhjelmointiVideot.fi -palvelu?

     OhjelmointiVideot.fi -palvelu tarjoaa ohjelmoinnin, ohjelmistosuunnittelun sekä tietotekniikan kursseja videomuodossa. Jokaisen kurssin on laatinut ja toteuttanut alan asiantuntija. Kursseihin kuuluu laajat valikoimat videoita sekä esimerkkejä videomuodossa. Jokaiseen videoon liittyy tehtäviä, joiden ratkaisut saa ladattua koodimuodossa sekä ratkaisut myös esitetään omilla videoillaan, jotta ne ymmärtää helpommin.

     2. Miten videokurssien maksaminen tapahtuu?

     Käytämme Stripe-palvelua, joka on luotettava maksujen välittäjä. Voit maksaa sekä debit- että credit-korteilla. Stripe on kansainvälinen, Paypaliin verrattava maksujärjestelmä, joka on käytössä yli 120 maassa. 

     3. Voinko kokeilla videokursseja ilmaiseksi?

     Ehdottomasti! 

     Jokaisesta kurssista löytyy ilmaisia videoita. Videoiden avulla voi kokeilla, miten hyvin ne toimivat omalla tietokoneella ja miten niiden katsominen soveltuu omaan opiskeluun.

     4. Millä tietokoneilla videokurssit toimivat?

     Videokursseja voi katsoa millä tahansa nykyaikaisella tietokoneella, jossa on Internet-yhteys. Myös mobiililaitteet, kuten kännykät ja tabletit, ovat tuettuina. Voit kokeilla ilmaisia videoita ja siten varmistua, että videot toimivat tietokoneellasi.

     5. Mitä muuta tarvitsen kurssien suorittamiseen?

     Ohjelmointikursseilla käytetään editoria, joka pitää asentaa tietokoneelle. Myös siihen kerrotaan ohjeet kurssilla. Muilla kursseilla voidaan käyttää joitain muita ohjelmistoja. Kursseilla käytettävät ohjelmistot ovat kuitenkin ilmaisia, joten et joudu maksamaan mitään ylimääräistä, jotta saat kurssit suoritettua.

     6. Kuuluuko kursseihin tehtäviä?

     Jokaiseen kurssiin kuuluu tehtäviä ja niiden ratkaisut esitetään videolla. Ratkaisut ovat lisäksi ladattavissa omalle koneelle. 

     7. Saanko rahani takaisin, jos niin haluan?

     Tilauksilla on 14 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka aikana tilauksen voi perua kuluitta. Huomaa, että myös Ohjelmointikoulutus.fi -palvelun ilmainen suoritusoikeus peruuntuu tällöin.

     8. Miksi videon kuva on välillä sumea?

     Kuvanlaatu voi vaihdella Internet-yhteyden nopeuden vaihtelun vuoksi. Jos haluat varmistua siitä, että kuva on jatkuvasti hyvä, niin voit videon alalaidan valikosta valita kuvanlaaduksi korkeimman. Oletuksena se on automaattinen eli kuvanlaatu voi vaihdella.

     9. Voinko ladata videoiden esimerkit tai tehtävien ratkaisut omalle koneelle?

     Resources-valinnan alta voit ladata videoiden esimerkit sekä tehtävien ratkaisut zip-muodossa. Purkamalla tiedostot omalle koneelle voi ne editorin import-toiminnolla avata editorissa. Ohjeet purkamiseen ja avaamiseen ovat erillisellä ohjevideolla kunkin kurssin alussa sekä ilmaiset videot -osiossa.

     10. Unohdin salasanani, mitä teen?

     Uuden salasanan voit tilata, kun menet kirjautumisikkunaan ja valitset sieltä, että olet unohtanut salasanasi.

     11. Miten tämä sivusto eroaa Ohjelmointikoulutus.fi -palvelusta?

        Ohjelmointikoulutus.fi -palvelu on teksti- ja kuvapohjainen verkko-opiskeluympäristö. OhjelmointiVideot.fi -palvelun videot pohjautuvat alunperin etäkoulutuksina pidettyihin koulutuksiin, joiden pohjalta videot on toteutettu. Kyseessä ovat kaksi eri palvelua. Molempiin pitää rekisteröityä erikseen.

        12. Voiko OhjelmointiVideot.fi -palvelun ostaa yhdessä Ohjelmointikoulutus.fi -palvelun kanssa? Kuuluuko OhjelmointiVideot.fi -palveluun tekstimateriaalia?

        Jokaiseen OhjelmointiVideot.fi -palvelun tilaukseen kuuluu myös suoritusoikeus ohjelmointikoulutus.fi -palveluun.

        13. Miten saan ilmaisen suoritusoikeuden Ohjelmointikoulutus.fi -palveluun sen jälkeen, kun olen ostanut OhjelmointiVideot.fi -palvelun videokurssin?

        Ostamalla videokurssin saat ladattavaksi ohjeet. Lyhyesti kerrottuna se tapahtuu rekisteröitymällä Ohjelmointikoulutus.fi -palveluun ja ilmoittamalla asiakaspalveluun videokurssin ostosta, jolloin suoritusoikeus lisätään 1-3 arkipäivän sisällä. Valitettavasti suoritusoikeus pitää vielä toistaiseksi lisätä manuaalisesti.

        14. Mitä, jos minulla on jo tilaus Ohjelmointikoulutus.fi -palveluun?

        Ilmoita videokurssin ostosta sähköpostitse Ohjelmointikoulutus.fi -palvelun asiakaspalveluun ja ilmoita myös tunnuksesi.

        Asiakaspalvelun myöntää sinulle sen jälkeen ilmaisen suoritusoikeuden ko. kurssiin.

        15. Miksi pelkkään Ohjelmointikoulutus.fi -palveluun ei kuulu videoita?

        Tällä hetkellä kahdesta syystä: kaikki opiskelijat eivät halua seurata videoita, vaan haluavat mieluummin lukea tekstimateriaalia. Sen lisäksi videoiden lisääminen suoraan Ohjelmointikoulutus.fi -palveluun nostaisi sen hintaa. Joten toistaiseksi videokurssit ovat ostettavissa erikseen tämän OhjelmointiVideot.fi -palvelun kautta.

        Sen lisäksi OhjelmointiVideot.fi -palvelun videokurssit ovat kertamaksullisia ja niihin saa ikuisen katseluoikeuden, kun Ohjelmointikoulutus.fi -palvelu on puolestaan kuukausimaksullinen.

        16. Miksi Ohjelmointikoulutus.fi -palvelun ja OhjelmointiVideot.fi -palvelun kurssien sisällöt eroavat toisistaan?

        OhjelmointiVideot.fi -palvelun videokurssit pohjautuvat alunperin Skillege Oy:n pitämiin etäkoulutuksiin, joten sisällössä voi olla pieniä eroja verrattuna Ohjelmointikoulutus.fi -palveluun.

        17. Mitä ovat OhjelmointiVideot.fi, Ohjelmointikoulutus.fi ja Skillege Oy?

        OhjelmointiVideot.fi on tämä videokurssipalvelu, jossa voi opiskella ohjelmointia videoiden avulla. Ohjelmointikoulutus.fi puolestaan on teksti- ja kuvapohjainen verkko-opiskelupalvelu. Molemmat palvelut ovat Skillege Oy -yrityksen palveluita. Skillege Oy tarjoaa myös tavallisia sekä etäkoulutuksia ICT-alalla.